Aikido är ett japanskt självförsvar som ursprungligen kommer från den japanska Budo’n med rötter i en 1000-årig tradition, Samurajernas sätt att träna. Lär dig de historiska principerna för hur man hanterar en attack och rädslan som uppstår i samband med en konflikt.


I Aikido attackerar vi aldrig först. En attack är ett bevis på att man inte har kontroll. Fly aldrig från någon form av utmaning, försök heller inte dämpa eller kontrollera en motståndare. Låt de som attackerar dig komma naturligt och anpassa dig till attacken. Jaga aldrig efter motståndaren. Omdirigera varje attack och gå bestämt bakom den. 

Morihei Ueshiba – Osensei grundaren av Aikido

Aikido är en tävlingsfri utan konkurrens och elitsatsning. Alla oavsett ålder deltar utefter sina egna förutsättningar och utvecklas i sin egen takt. Vi tränar koordination, kroppskontroll, koncentration, balans, disciplin och inte minst självskydd som ger ett bättre självförtroende och respekt för varandra, allt detta utifrån Aikidons  grundprinciper.

En annan positiv sak med Aikido är att killar och tjejer tränar tillsammans. Vi fokuserar på att alla ska ha det trevligt och roligt tillsammans.